Küsige kõigilt, kes on veetnud aega vedelal dieedil.

Küsige kõigilt, kes on veetnud aega vedelal dieedil.

«Hea dieet on see, mida saate teha kogu eluks, ja see ei ole nii mitmekesine, mida saate kaua säilitada. See on halb toitumisalane valik, millest te tõenäoliselt kinni ei pea.» Kapsas sisaldab ka oligosahhariide, mis muudab selle seedimise raskeks.

Prantsuse «õhu» dieet

Escargoti maal ilmselt ei pea dieedid populaarsuse saavutamiseks isegi toitu sisaldama. “L’Air Fooding” – tõlgitud kui “õhudieet” – tõsteti Prantsuse ajakirjas Grazia esile kui staaride “itdieeti”. Esineb Madonna Dolce’is Gabbana kampaania, hullus seisneb põhimõtteliselt toidu valmistamises või tellimises, hammustavateks tükkideks lõikamises, kahvliga üleskorjamises ja söömise teesklemises. Ainus, mida te tegelikult tarbite, on supp à l’eau (jah, vesisupp). Isegi algajad kokad oskavad seda valmistada (koostisosad on sõna otseses mõttes vesi ja sool) ning dieeditegijate sõnul on see täis mineraale, kustutab janu ja säästab raha. Hmm.

Beebitoidu dieet

Purustatud porgandid, püreestatud sink ja kurnatud herned kõlavad maitsvalt? Väidetavalt Hollywoodi staaride seas kogu raev alates ajast, kui Jennifer Aniston kasutas seda väidetavalt mõne kilo kaotamiseks, on beebitoidudieet kindlasti ainulaadne. Hommiku- ja lõunasöögi asendamine umbes 14 purgi beebitoiduga (igaüks umbes 25–75 kalorit) ja seejärel mõistlik õhtusöök võib aidata teil kaalust alla võtta. Terve? Mitte päris. «Seal on põhjus, miks imikutoit on mõeldud imikutele, mitte täiskasvanutele,» ütles Crome. «See ei sisalda vitamiine ja toitaineid õiges koguses, mis on vajalik täiskasvanute funktsioonide säilitamiseks. Lisaks, uskuge või mitte, inimesed kipuvad igatsema närimistunnet. Küsige kõigilt, kes on veetnud aega vedelal dieedil.

QOD dieet

QOD-dieedi koostajad võtavad kaalust alla normaalse söömisega «ülepäeviti». Selle programmi kohaselt peavad kasutajad «paastuma», tarbides igal teisel päeval 300–400 kalorit sellistest allikatest nagu mahl, puuviljad ja väike portsjon valku (st madala rasvasisaldusega joogijogurt). Tavalised toitumispäevad ei nõua kalorite lugemist, kuid keelavad pärast kella 19.00 söömise või maiustuste või magustoidu näksimise. Kuigi dieedi looja, neeruspetsialist dr John Daugirdas hoiatab, et see ei sobi neile, kellel on anamneesis neeru- või südamehaigused, toitumishäired, diabeet, hüpertensioon või insult, ei ole selle ohutus teistele siiski garanteeritud. «Eelkõige seetõttu, et õige toitumine on toitmiseks kriitilise tähtsusega, välistavad ebatavalised toitumispäevad peaaegu hea treeningu ilma nõrkuse ja väsimuseta,» ütles registreeritud dietoloog Julie Burks, ACE-sertifikaadiga Lifestyle. Kaalujälgimise treener. «Selle dieedi piirav iseloom võib vallandada ka ülesöömise, rikkudes dieedi algse eesmärgi.»

Veregrupi dieet

Kas olete kunagi pidanud oma veregruppi näitajaks, mis näitab, mida teie keha vajab? Noh, need uued dieeditrendid ütlevad, et peaksite. Veregrupi dieedi järgi on O-tüüpi kasutajad mõeldud jahimeesteks, seega peaksid nad sööma rohkem liha. Tüüp A peaks jääma taimetoidule, tüüp B piimatoodetele ja haruldased AB-tüübid on A- ja B-rühma toidud. Kriitikud on viidanud teaduslike tõendite ja kliiniliste uuringute puudumisele, mis toetaksid dieedi asutaja Peter D’ läbi viidud uuringuid. Adamo. Burksi sõnul on teie veregrupil vähe pistmist toidu tegeliku seedimise või teie keha toitumisvajadustega. Veregruppide evolutsiooniteooria põhjal peaksime varsti tuvastama uue veregrupi … J-tüüpi …, kus need inimesed söövad hästi rämpstoitu!” Kui lõbus see oleks?

Kui olete kunagi tundnud, et teie isiklik treener on katkenud, sest tundub, et teda ei ahvatle samad toidud, mis teid, ja ta ei võitle jõusaalis piinlikkusega, kohtuge Utah’s asuva personaaltreeneri Drew Manningiga.

Kohtusite Drewga esimest korda 2011. aasta oktoobris, kui ta võttis programmi Fit2Fat2Fit raames juurde 72 naela. Ennast kirjeldanud «fitnessisõltlasel» oli probleeme oma ülekaaluliste klientidega ühenduse loomisel, mistõttu otsustas ta 6 kuu pärast nende hulka saada.

7. mail 2011 hakkas ta sööma kiirtoitu, jooma karastusjooke ning oma tavapäraselt range dieedi järgi töödeldud saia, pasta ja kõrge suhkrusisaldusega teraviljatooteid. Füüsilised kõrvalnähud hakkasid ilmnema vaid mõne nädala jooksul ja ka ülekaaluga kaasnevad emotsioonid.

Saates Good Morning America, kus Manning esmaspäeval taas oma trimmis figuuri paljastas, ütles tema naine Lynn, et kaal muutis ta loiuks ja laisaks ning põhjustas kannatusi tema suhted lastega ja temaga. Ta kaotas oma kaubamärgilise enesehinnangu ning saavutas kõrge kolesterooli- ja glükoositaseme.

Peale selle, et Manning lihtsalt sai oma keha tagasi, ütles Manning, et kogu teekond on aidanud tal mõnede klientide suhtes vähem hukka mõista. Varem ütles Lynn CNN-ile, et ta «vaatas kedagi, kes oli ülekaaluline ja ütles: «Nad peavad olema tõesti laisad.»

Manning ütles, et nüüd on tal parem arusaamine – osaliselt seetõttu, et ta teab nüüd, mis tunne on piinliku tundega jõusaali siseneda.

Isegi kui te tema raamatut ei osta, on Manningi teekonnal paar olulist märkust, et parim viis ohutult ja tõhusalt kaalust alla võtta on tervislik toitumine ja trenn ning tulega mängimine ei ole alati parim viis. saada paremaks treeneriks.

Kui Manningi lugu 2011. aastal esimest korda veebi jõudis, tõmbas ta Discover Healthi meditsiinilise peakorrespondendi dr Pamela Peeke’i tähelepanu. Peeke, kes oli ka 2011. aasta ACE sümpoosioni peaesineja ja WebMD kaastööline, käsitles oma ajaveebis Fit2Fat2Fitit.

«Keegi ei tohiks kunagi oma kaalu radikaalselt muuta,» kirjutas ta. «Kiire kaalutõusuga teete püsivaid muutusi. … Tulevikus on tal väga lihtne kaalus juurde võtta. Samuti on ta üles võtnud toidusõltuvused, mida tal varem polnud. See on ka püsiv. … Metaboolselt on ta tõstnud oma lipiidide taset, pannud tohutu koormuse tema kõhunäärmele, kuna see ajab tema veresuhkru tõusu tõttu välja insuliinitsunami, ning ta pakatab oma maksa ja teisi organeid (sh südant) lisarasvaga. Tema vererõhk on läbi katuse ja ütleb mulle, et tal on tõenäoliselt geneetiline kalduvus hüpertensioonile. Tema geenid on muutnud nende geneetilist ekspressiooni ja mõjutanud immuun- ja metaboolseid funktsioone. Tal on õhupuudus ning ta koguneb kaela sisse ja välja rasva, mille tagajärjeks on hingamisraskused ja norskamine. Ma ei tea, milline on tema perekonna haiguslugu, aga ta mängib oma eluga.

Peaaegu kaks aastat pärast seda, kui ACE kutsus Wisconsini-La Crosse’i ülikooli treeninguteadlaste meeskonna hindama tootja väiteid, mille kohaselt aitasid toonivad kingad inimestel kaalust alla võtta, tugevdada ja toniseerida oma tuharaid, nõustus Californias asuv Skechers 40 miljoni dollari suuruse kokkuleppega kliendid, kes ütlesid, et on petetud.

Kuigi ACE uuringus leiti, et kolm toonimisjalatsite mudelit – Skechers Shape-Ups, MBT (Masai Barefoot Technology) ja Reebok EasyTone – ei vastanud nende turundusele, on Skechers ainus kolmapäeval välja kuulutatud kokkuleppega seotud ettevõte. Reebok nõustus maksma 25 miljonit dollarit tarbijate tagasimakseid ja arvelduskulusid eraldi 2011. aasta kokkuleppes.

Föderaalse Kaubanduskomisjoni Tarbijakaitsebüroo direktor David Vladeck ütles riiklikele uudisteväljaannetele, et Skechers esitas põhjendamatuid tervise- ja vormiväiteid toonivates kingades kõndimise eeliste kohta.

Nüüd lähevad need nõuded neile maksma – sõna otseses mõttes. Lisaks kõrgetasemeliste kuulsuste nagu Kim Kardashian, Joe Montana ja Brooke Burke abistamisele pärast seda, kui kingad 2009. aastal poodidesse jõudsid, on Skechers nüüd kokku leppinud, et klientidel on õigus raha tagasi saada kas otse FTC kaudu või kohtu poolt heaks kiidetud ühishagi kaudu. kohtuasi.

Skechers Shape-Ups, mis maksis 110–125 dollarit, ei näidanud statistiliselt kalorite põletamise ega lihaste aktiveerimise suurenemist ühegi ACE uuringu jooksul läbiviidud katse käigus. Harjutusteadlased ei leidnud traditsiooniliste jooksujalatsite (New Balance) ja kolme toonimisjalatsite mudeli vahel «märkimisväärset erinevust (elektromüograafia) EMG tasemes üheski testitud lihases».

Skechersilt saadud õppetund on sama lugu, mida ACE fitness-eksperdid on aastaid rääkinud. Parim viis kaalu langetamiseks on – ja on alati olnud – mõistliku toitumise ja regulaarse füüsilise tegevuse kombinatsioon. ACE on uhke, et on loonud 50 000-liikmelise sertifitseeritud personaaltreenerite võrgustiku, mis on pühendunud turvalise ja tõhusa treeningu pakkumisele, et aidata inimestel oma eesmärke saavutada.

Populaarsete hashtagide kiire otsing Instagramis viitab sellele, et treeningutarbijad kavatsevad oma tuharalihaseid pingutada (näiteks #bootybuilding on praegu märgistatud enam kui 2,8 miljonis postituses). Tuharate kompleks suudab täita väga erinevaid funktsioone, mis tähendab, et teil on peaaegu piiramatu hulk treeningvõimalusi nende lihaste tugevdamiseks ja teenindatavatele inimestele soovitud tulemuste saavutamiseks.

Esimene samm on täpselt teada, kuidas tuharakompleks ja reielihased liigutuste tooteulevaade.top tekitamiseks toimivad. Enamik tuharalihaste harjutusi iseloomustab liikumist sagitaaltasandil, mis on lihtsalt puusa sirutamine keha taha. Siiski on oluline panna lihased töötama ka kahel teisel tasandil.

Kui lihased kokku tõmbuvad (või lühenevad), võivad nad luua liikumiseks vajaliku jõu. Kui lihased pikenevad vastuseks väliselt rakendatud jõule, aeglustavad nad liikumist. Kuna lihaste tegevuse pikenemise (või ekstsentrilise) faasi ajal rakendatavad tõmbejõud võivad aidata suurendada koe tugevust ja vastupidavust, ei piisa teadmisest, mida lihas kokkutõmbudes teeb. Pigem on oluline mõista, kuidas lihas oma ekstsentrilises tegevuses toimib.

Lihas

Sagitaaltasandi funktsioon

Esitasandi funktsioon

Põiktasandi funktsioon

Lühendamine

Pikendamine

Lühendamine

Pikendamine

Lühendamine

Pikendamine

Gluteus Maximus

Valmistage puusapikendus

Vähendada puusa paindumist

Toodab puusaliigese liitumist

Vähendada puusa röövimist

Tootma välist pöörlemist

Vähendage sisemist pöörlemist

Biitseps femoris

Valmistage puusapikendus põlve paindumine

Vähendage puusa painutamist ja põlve pikendamist

Toodab puusaliigese liitumist

Vähendada puusa röövimist

Tootma välist pöörlemist

Vähendage sisemist pöörlemist

Semi-tendonosus ja Semi-membranosus

Toota puusa pikendamist ja põlve painutamist

Vähendage puusa painutamist ja põlve pikendamist

Toodab puusaliigese liitumist

Vähendada puusa röövimist

Tootma sisemist pöörlemist

Vähendage välist pöörlemist

Märkus: gluteus medius mängib olulist rolli puusa liikumise kontrollimisel; eesmised kiud tekitavad puusaliigeses välisrotatsiooni, tagumised kiud aga lühenemisel sisemise pöörlemise. Gluteus mediuse peamine ülesanne on aidata vaagnat stabiliseerida, kui keha on tasakaalus ühel jalal.

Vaadates, kuidas lihased toimivad, võib olla lihtne näha, kuidas nad mängivad olulist rolli puusa pöörlemise kontrollimisel. Kuid enamik “saagi” harjutusi keskendub ainult puusa liigutamisele sagitaaltasandil. Kui võtate aega, et mõista, kuidas lihased toimivad mõlemas toimingufaasis, võite pakkuda teile lugematuid võimalusi nende treenimiseks. Näiteks tuharalihaste optimaalse funktsiooni arendamine nõuab nende proovimist töötada igas suunas, eriti pikendades neid risttasapinnas puusa sisemise pöörlemise kaudu.

Treeningud, mis rõhutavad puusa sisemist pöörlemist, hõlmavad tuletõrjehüdrant, ühe jalaga Rumeenia jõutõstet, seistes meditsiinipalli löögi ja tagurpidi risttõstmist. Järgmistes harjutustes kasutatakse ees- ja põiktasapindades liikumist, et rünnata tuharalihast viisil, mis paljude harjutuste ajal tavaliselt ei toimi. Olge ettevaatlik, et mitte oma kliente üle koormata sellega, et nad teevad liiga palju kordusi või seeriaid liiga vara. Kuna lihased hakkavad liikuma uutele liikumisvahemikele, on oluline alustada väikese helitugevusega, et võimaldada kohanemist, enne kui suurendate korduste ja seeriate arvu.

Tuletõrjehüdrant

Alusta neljajalgse asendiga, käed õlgade all ja põlved puusade all. Hoidke selg pikk ja kinnitage süvalihased, tõstes samal ajal paremat jalga aeglaselt küljele (hoides põlve kõverdatud). Kui parem puus on põrandaga peaaegu paralleelne, sirutage parem põlv välja ja seejärel painutage seda, enne kui viite selle tagasi parema puusa alla. Tehke 10–12 kordust ja seejärel vahetage jalga. Puhka seeriate vahel 30–45 sekundit ja soorita kaks kuni kolm seeriat.

Rumeenia ühe jala tõste ulatusega

Alustage seisvast asendist, jalad puusade laiuselt, selg pikenenud ja põlved veidi kõverdatud. Lükake puusad tahapoole, tõstes samal ajal parema jala põrandalt. Stabiilsuse tagamiseks suruge vasak jalg põrandasse ja hoidke selgroogu pikka, sirutades samal ajal paremat jalga ja suunates parema jala otse keha taha. Hingestades vasaku puusa, sirutage parema käega vasaku jala poole. See tekitab vasaku puusa sisemise pöörlemise, et suurendada tuharalihaste aktivatsiooni põikitasandil. Tehke vasakul jalal seistes kaheksa kuni 10 kordust ja seejärel vahetage jalga. Puhka seeriate vahel 30–45 sekundit ja soorita kaks kuni kolm seeriat.

Seisev meditsiinipalli karbonaad

Seisa jalad õlgade laiuselt, põlved veidi kõverdatud ja vasak jalg paremast veidi ees (vasaku jala kand peaks olema parema varvastega ühtlane). Hoidke meditsiinipalli mõlema käe vahel parema õla juures. Hoidke selgroogu pikk ja lükake puusad tagasi, et vajuda veerandkükki, kusjuures suurem osa keharaskusest jääb vasakule puusale. Langetage meditsiinipall diagonaalselt üle keha esiosa vasaku puusa suunas. Kui meditsiinipall läbib keha keskjoont, laske paremal jalal (jalapallil) pöörduda ja nihutage raskus vasakusse puusa. Meditsiinipall peaks lõppema vasaku puusa välisküljega. Alustage kuue kuni kaheksa kordusega, liikudes paremalt õlast vasakule puusale ja seejärel vahetage külgi kokku 12-16 korduse jaoks. Puhka seeriate vahel 30–45 sekundit ja soorita kaks kuni kolm seeriat.

Tagurpidi Crossoveri väljalangemine ulatusega

Alustage seisvast asendist jalad puusade laiuselt. Hoidke lülisammast pikka, samal ajal liigutades paremat jalga vasaku taha (juhtige paremat jalga kella kettal kella 7 või 8 asendi poole). Kui parema jala pall põrkab vastu põrandat, liigutage vasaku puusa juurest ettepoole ja sirutage vasaku jala jaoks parema käega võimalikult madalale (ulatage ainult nii kaugele, kui neutraalne selg seda võimaldab). Püstiseisu naasmiseks suruge vasak jalg põrandale, tõstes samal ajal üles parema jala ja viige see tagasi algasendisse. Enne poole vahetamist tehke kaheksa kuni kümme kordust. Puhka seeriate vahel 30–45 sekundit ja soorita kaks kuni kolm seeriat.

Külgmine väljalangemine ühe jalaga kükini

Seisa nii, et jalad oleksid puusade ja õlgade laiuses. Astuge otse vasakule ja kui vasak jalg puutub kokku põrandaga, veenduge, et see oleks parema jalaga paralleelne.

Küsige kõigilt, kes on veetnud aega vedelal dieedil.
Scroll hacia arriba