WebMD Medical Reference od eMedicineHealth: «Kůžní alergie.»

WebMD Medical Reference od eMedicineHealth: «Kůžní alergie.»

Pokud máte stále nadbytek mateřského mléka, můžete zkusit krmit v 5- nebo 6hodinových blocích.‌

Blokové krmení pomáhá bojovat s hypergalaktií využitím přirozeného procesu tvorby mléka vašeho vlastního těla. Když jsou vaše prsa plná po dobu 3 až 6 hodin, prsní buňky uvolní zpětnovazební inhibitor laktace (FIL). Je to syrovátkový protein, který říká vašemu tělu, aby zpomalilo laktaci nebo produkci mléka.‌

Když krmíte po blocích z jednoho prsu a druhé necháte plné, FIL se uvolní. Protein zklidňuje váš nadměrně aktivní přísun mléka po jednom prsu.

Kdo by měl zkusit blokové krmení?

Pokud máte nadbytek mateřského mléka, měli byste zkusit blokovat krmení. Nepotřebujete diagnózu od svého poskytovatele zdravotní péče. Když máte hypergalakcii, vy i vaše dítě budete mít příznaky. Blokové krmení jim může pomoci předejít.‌

Pokračování

Pokud máte zvýšenou produkci mléka, může být váš klesající reflex pro vaše dítě příliš intenzivní. Váš pokleslý reflex je uvolňování mateřského mléka, když jsou nervy ve vašich prsech stimulovány sáním vašeho dítěte. Vaše dítě může zaznamenat některý z následujících příznaků:‌

Zelené pěnivé hovínko Bolest žaludku a více plynu než obvykle Dušení nebo kašel na začátku krmení Časté zvracení Odmítání prsou Viditelné nepohodlí při kojení

Také si všimnete svých vlastních příznaků. Mějte na paměti, že je běžné, že ženy mají během prvních týdnů kojení příliš mnoho mléka. Ale obvykle se samoreguluje. Pokud následující příznaky přetrvávají déle než několik týdnů, budete muset jednat:‌

Plná, těsná prsa Boule nebo bolest, která nezmizí Mastitida Odčerpávání po krmení Bolestivý reflex Častý únik

Podobné Léčba

Pokud u vás blokové krmení nefunguje, existují další možnosti, jak nadměrnou zásobu mateřského mléka léčit. Buďte opatrní, když zkoušíte nové věci, které ovlivní stravu vašeho dítěte. Musíte řešit svůj přebytek. Ale nejdůležitější je zajistit, aby vaše dítě dostalo dostatek jídla.‌

Bylinky. Některé bylinky prokazatelně snižují tvorbu mléka. Šalvěj a petržel se dají jíst nebo se z nich dělá čaj. Jasmín a mátu lze aplikovat přímo na prsa. Než ji vyzkoušíte, měli byste si každou bylinku prozkoumat, abyste se ujistili, že vy i vaše dítě zůstanete v bezpečí.‌‌

Lék. Než začnete používat léky ke snížení produkce mléka, poraďte se se svým poskytovatelem zdravotní péče. Některé dekongestanty mohou snížit produkci mléka. Estrogen, který se nachází v mnoha antikoncepčních pilulkách, pomáhá snižovat tvorbu mléka. Antiprolaktinová léčiva se specificky používají ke zpomalení uvolňování hormonu produkujícího mléko prolaktin.‌‌

Vzorce krmení. Můžete pomoci svému dítěti kontrolovat, kolik toho sní. Nechte je pít mléko z vašeho prvního prsu, jako by to bylo jejich hlavní jídlo. Poté nabídněte své druhé prso jako dezert. Nečekejte, že budou jíst tolik na druhé straně jako na první.‌‌

Pokračování

Nechte své dítě zastavit, když bude chtít. Pokud se vaše druhé prso začne cítit příliš plné nebo nepříjemné, odsajte nebo odsajte jen tolik mléka, abyste se cítili pohodlně. Střídejte, které prso je jídlo a které dezert. Postupem času se vaše zásoby mléka sníží.

Pokud se pokusíte blokovat krmení a stále máte nadbytek mateřského mléka, kontaktujte svého poskytovatele zdravotní péče. Mohou vám pomoci vyřešit vaši hypergalakcii nebo vám dát kontakt na laktační poradkyni, se kterou si můžete promluvit.

WebMD Medical Reference Zhodnotil(a) Dan Brennan, MD dne 15. června 2021

Zdroje

ZDROJE:

Australská asociace kojení: «Příliš mnoho mléka.»

Medicína kojení: «Léčba mateřské hypergalaktie.»

‌Health Service Executive: „Krmení s blokádou kojení“.

‌La Leche League GB: „Příliš mnoho mléka a nadměrná nabídka“.

La Leche League International: «Nadměrná nabídka.»

Péče o pokožku novorozence je delikátní záležitost. V prvních měsících, kdy se imunitní systém vašeho dítěte vyvíjí, budete chtít používat ty nejjemnější čisticí prostředky a nejmenší kousek mléka. Ale když se objeví suchá kůže, ekzém a plenková vyrážka, je čas tyto problémy léčit. Poraďte se se svým pediatrem o tom, kdy začít používat tyto produkty.

Váš novorozenec potřebuje produkty péče o dětskou pokožku bez barviv a parfemace. Pokud je ve vaší rodině novorozenec, zde je několik tipů, než začnete nakupovat:

Čtěte pečlivě štítky. Produkty péče o dětskou pokožku, které obsahují barviva, vůně a chemikálie, mohou dráždit pokožku a dýchání dítěte. Přírodní produkty péče o dětskou pokožku jsou bezpečné pro většinu kojenců. Ale pokud máte v rodině alergie nebo astma, vaše novorozeně může být také citlivé na rostlinné látky a bylinky v některých produktech. Etiketa "hypoalergenní" může být zavádějící. Tento termín znamená, že produkt s menší pravděpodobností způsobí alergickou reakci, ale to nutně neznamená, že je produkt šetrnější k pokožce než jiné produkty. Hledejte produkty, které jsou bez ftalátů a parabenů. Tyto chemikálie jsou potenciálně škodlivé pro děti.

Produkty péče o dětskou pokožku

Když zařizujete dětský pokoj pro miminko – nebo rohovou ložnici v domě prarodičů – sestavte tyto produkty péče o pokožku novorozence:

Dětská mýdla, mycí/čisticí prostředky a šampony: Čisticí a mycí přípravky jsou jemné a bezpečné pro novorozence. Dětská mýdla ale používejte střídmě, protože mohou vysušovat pokožku novorozence. Dětské mléko: Pomáhá hydratovat pokožku novorozence. U malých novorozenců používejte střídmě. Vazelína: Může být použita k léčbě plenkové vyrážky. Poskytuje dětské pokožce ochrannou bariéru proti vlhkým plenkám. Můžete být požádáni, abyste ji aplikovali na hojící se místo obřízky. Mast na vyrážku z plen: Poskytuje pokožce dítěte bariéru proti vlhkosti – chrání pokožku novorozence, takže mokré plenky nedráždí. Dětský olej: Tento klasický se nejlépe používá jako masážní olej pro pokožku novorozenců, nikoli jako zvlhčovač. Pokožka novorozence jej špatně vstřebává. Dětský prací prostředek: Hledejte dětské prací prostředky, které jsou bez parfemace a barviv. Běžné mycí prostředky jsou pro pokožku novorozenců příliš drsné. Totéž platí při výběru povlečení do sušičky. Dětský pudr: Používáte-li dětský pudr, snažte se najít pudry, které neobsahují mastek a dbejte na to, aby se nedostal na obličej a genitálie dítěte. Mastek nebo kukuřičný škrob v prášku mohou způsobit dýchací potíže. Používejte střídmě. WebMD Medical Reference Recenzováno Renee A. Alli, MD dne 29. srpna 2020

Zdroje

ZDROJE:Judy Moreau, MD, pediatr, Ochsner Health System, New Orleans.Christine Wang, MD, pediatr, Massachusetts General Hospital, Boston.WebMD Medical Reference: "jsou "Hypoalergenní" Opravdu je kosmetika lepší?" "Pochopení plenkové vyrážky – základy;" a "Kůže a vyrážky vašeho novorozence."

WebMD Medical News: "Dětský šampon zaplavený chemikáliemi?"WebMD Medical Reference od eMedicineHealth: "Kožní alergie."DrGreene.org: "Pokyny pro koupání novorozence."

Jak je pro některé ženy těžké začít kojit, pro jiné je ještě těžší se s kojením rozloučit.

Zatímco životní styl a kariérní nároky mohou ztěžovat kojení tak dlouho, jak byste si přáli, nebuďte překvapeni, když odstavení vašeho dítěte představuje ještě větší problémy – alespoň na začátku.

"Příjemné hormonální účinky kojení spolu s uspokojivým citovým poutem mohou některým ženám velmi ztížit ukončení kojení, i když si to jejich život nebo životní styl vyžadují." říká Myrtle Hodge, RN, odbornice na laktaci z Maimonides Medical Center v Brooklynu, New York.

Navíc, říká Hodge, pro mámu může být ještě těžší přestat, pokud dítě ztratí zájem jako první.

"Když se dítě rozhodne, že už má dost, maminka se může cítit zničená, že ji její miminko už nechce a nepotřebuje," říká Hodge. "Mnoho žen se cítí velmi smutných a rozrušených."

Odstavení z pohledu dítěte

Zároveň se některá miminka mohou cítit odmítnutá, když maminka zahájí proces odstavování, zvláště pokud bylo společné spaní součástí kojení.

"Pokud vaše dítě spalo s vámi kvůli pohodlí při kojení, a pak najednou žádné kojení znamená, že nyní spí samo, může pociťovat pocit odmítnutí, což může mít za následek určité nervozity nebo potíže se spánkem na krátkou dobu," říká Hodge.

Když Hodge odstavuje starší děti od kojení – batolata do 2 nebo dokonce 3 let – měly by maminky od svých dětí očekávat nějaké chování a hněv.

"Někdy se dítě tak rozzlobí a bude se cítit tak zbavené, když kojení přestane, že může být na mámu velmi podrážděné – a opravdu jí to dá zabrat," říká Hodge.

Bez ohledu na věk vašeho dítěte, pokud máte problémy s odstavením, odborníci říkají, že můžete tento proces usnadnit vám i dítěti, pokud budete udržovat blízké citové pouto jinými způsoby.

"Ošetřování má zjevně uklidňující aspekt pro matku, ale především pro dítě. Musíte si to tedy uvědomit a do doby krmení začlenit stejné blízké fyzické vazby a pohodlí, bez ohledu na to, zda kojíte nebo ne." říká Adam Aponte, MD, předseda pediatrie a ambulantní péče v North General Hospital v New Yorku.

Pokračování

Tipy, které vám pomohou odstavit vaše dítě

Abyste svému dítěti pomohli cítit se bezpečněji a méně rozrušeni ztrátou kojení, vyzkoušejte tyto tipy od Aponte:

Často své miminko mazlete Navažte oční kontakt se svým dítětem Coo na své dítě Obecně mějte své dítě blízko sebe

Vaše dítě může mít problémy s učením se sát z láhve (děti sají u prsu, jiná činnost úst). Pokud ano, můžete přejít přímo k sippy cupu, navrhuje Aponte. Pro některá starší miminka je to snazší přechod.

"Na láhvi není nic magického," říká Aponte. "Dobrým řešením je velmi často jít přímo k sippy cupu. Pohár je baví a poněkud baví. Často miminka, která jen odmítají lahvičku, vezmou do hrnečku velmi dobře."

Pokud je vaše dítě batole, které již jí pevnou stravu, můžete láhev úplně vynechat. Vašemu dítěti to nebude chybět, říká Aponte.

Fyzické změny během odstavu

Očekávejte nějaké fyzické změny, ke kterým často dochází, jakmile své dítě odstavíte. Nejnápadnější je změna konzistence a frekvence stolice vašeho dítěte.

"Pravděpodobně budou mít méně stolice na umělém mléce než při kojení a obvykle budou mít poněkud tužší nebo tužší stolici – to je normální," říká Aponte.

Hodge dodává, že můžete také očekávat nějaké menší gastrointestinální potíže. "V závislosti na věku dítěte se mohou objevit křeče a plynatost, když začnete odstavovat, zvláště pokud je dítě ve věku 6 až 12 měsíců." říká Hodge.

Abyste se těmto problémům vyhnuli, Hodge navrhuje, abyste svému dítěti podávali umělou výživu – ne mléko – dokud vaše dítě nebude starší než jeden rok. Jakmile bude trávicí systém vašeho dítěte zralejší, po prvních narozeninách zaveďte mléko.

Pokud přestanete kojit před prvním rokem věku, odborníci říkají, že můžete také občas očekávat nějaké nervy a slzy, když vaše dítě fyzicky a emocionálně přechází z prsu do láhve.

"Opět platí, že odpovědí je trávit se svým dítětem co nejvíce času, mazlit se a mít více kontaktu tělo na tělo." říká Hodge. "To je vysoce doporučeno, aby se dítě necítilo odmítnuté a matka sama bude i nadále cítit tolik potřebnou blízkost se svým dítětem."

Pokračování

Jak dlouho byste měli čekat, než odstavíte?

Podle Americké akademie pediatrů by kojení mělo pokračovat alespoň první rok života a dále tak dlouho, jak si matka a dítě vzájemně přejí.

Ve skutečnosti může dlouhodobé ošetřování mít některé důležité výhody kromě udržení silného citového pouta. Ve studiích provedených v západní Keni v Africe vědci zjistili, že kojení po dobu nejméně dvou let má pozitivní souvislost s růstem, zejména v chudých oblastech.

Jiné studie ukazují, že čím déle dítě kojí, tím větší je jeho vývoj mozku. Ve skutečnosti některé důkazy ukazují, že čím déle dítě kojí, tím dříve se to podaří "milník" úkoly, jako je chůze a mluvení.

"Mám zkušenost, že miminka, která jsou kojená do batolecího věku, jsou společenštější, jsou to spokojenější a lépe upravené děti. Většina z nich má velmi vysoké IQ a zdají se být celkově velmi všestrannými dětmi," říká Hodge.

skinvitalis funguje V důsledku toho mnoho odborníků na laktaci tvrdí, že dlouhodobé kojení je v pořádku – pokud to tak dítě i matka chtějí.

"Toto je osobní rozhodnutí a měla by to udělat matka," říká Hodge. Aponte souhlasí do bodu. Jakmile batole dosáhne věku 2 let, Aponte doporučuje matkám, aby přestaly kojit – a většina z nich dodržuje.

"Pokud to děláte dva roky, pak jste svému dítěti poskytli více než skvělý start do života," on říká. "V tu chvíli je odstavení pravděpodobně dobrý nápad."

Všimněte si, že v rozvojových zemích, stejně jako v některých evropských zemích, je kojení dítěte do čtyř nebo pěti let přijatelné a považováno za normální. Někteří experti v USA říkají, že by se to mohlo stát normou i zde, pokud se kojení stane široce akceptovaným.

Funkce WebMD Recenze Charlotte E. Grayson Mathis, MD dne 28. srpna 2006

Zdroje

ZDROJE: Myrtle Hodge, RN, odbornice na laktaci, Mainmonides Medical Center,Brooklyn, New York. Adam Aponte, MD, předseda dětského a ambulantního oddělenípéče, North General Hospital, New York. Průvodce pro ženyKojení, Americká pediatrická akademie. Lancet, 1999; sv354: str. 2041-2045. Acta Paediatrica, 1999; sv 88: str. 1327-1331.

© 2003 WebMD, Inc. Všechna práva vyhrazena.

Od autosedaček po dětská dvířka a rohové nárazníky až po kryty zásuvek, přijímáme mnoho opatření k ochraně našich dětí. Zde se zabýváme místností, ve které bude vaše dítě trávit většinu času, dětským pokojem, pomocí osmi jednoduchých doporučení, která jsou důležitá pro zdravý start vašeho dítěte do života.

Na prvním místě seznamu obav je něco, co si možná myslíte, že je minulostí: otrava olovem. "Otrava olovem je stále velký problém, obrovský problém," říká Philip Landrigan, MD, pediatr a ředitel Dětského environmentálního zdravotního centra na lékařské fakultě Mount Sinai v New Yorku.

Otrava olovem je již dlouho považována za vážné riziko pro veřejné zdraví. "Olovo bylo dobře prostudováno," říká Landrigan, "a je známo, že způsobuje poškození mozku u dětí – ztrátu inteligence, zkrácení rozsahu pozornosti, impulzivní a agresivní chování."

I když bylo olovo v benzinu a barvách zakázáno v polovině 70. let, v životním prostředí je stále všudypřítomné. "Olověná barva byla tak široce používána, že stále existují stovky tisíc domů a bytů s olovnatými barvami," on říká.

A olověná barva na dovážených hračkách a špercích je i nadále problémem, navzdory řadě stažení z trhu v posledních letech, říká. Kromě olova byly vzneseny otázky týkající se potenciálně toxických chemikálií v plastových výrobcích pro děti a lůžkovinách – to vše je třeba vzít v úvahu, když vytváříte zdravý dětský pokoj.

Naštěstí existuje mnoho bezpečných možností pro pokoj vašeho dítěte. Zde je několik tipů, jak svému dítěti zajistit ten nejlepší start:

1. Otestujte svůj domov na olovnaté barvy. Pokud žijete ve starém bytě nebo domě (postaveném před rokem 1978), na stěnách a okenních rámech je pravděpodobně olovnatý nátěr. Zjistěte, jak velký je váš problém s vedením.

WebMD Medical Reference od eMedicineHealth: «Kůžní alergie.»
Scroll hacia arriba