Колко калории ви трябват?

Колко калории ви трябват?

Калорията е единица енергия. В храненето калориите се отнасят до енергията, която хората получават от храната и напитките, които консумират, а енергията, която използват във физическата активност.

Калориите са изброени в хранителната информация за всички опаковки за храни. Много програми за отслабване се съсредоточават върху намаляването на приема на калории.

Тази статия на Центъра за знания на MNT се фокусира върху калории, свързани с храни и напитки, както и начина, по който човешкото тяло използва енергия. MNT обхваща какво е калория, колко калории се нуждаят от хората всеки ден и как да получат калории по начин, който е от полза за цялостното здраве.

Бързи факти за калории

  • Калории са от съществено значение за човешкото здраве. Ключът е консумацията на правилната сума.
  • Всеки изисква различни количества енергия всеки ден, в зависимост от възрастта, пол, размер и ниво на активност.
  • Хората в Съединените щати консумират повече от 11 процента от дневните си калории от бързо хранене.
  • Храните с високо съдържание на енергия, но ниска хранителна стойност осигуряват празни калории.

Какво представляват калориите?

Повечето хора свързват калориите само с храни и напитки, но всичко, което съдържа енергия, има калории. 1 килограм (kg) въглища, например, съдържа 7 000 000 калории.

Има два вида калории:

  • Малка калория (кал) е количеството енергия Необходимо е да се повиши температурата на 1 грам (g) вода с 1 ° по Целзий (º C).
  • Голяма калория (kcal) е количеството енергия, необходимо за повишаване на 1 килограм (kg) вода от 1 ° C. Известен е още като килокалория.

1 kcal е равен на 1000 кал.

Термините „Голяма калория“ и „Малка калория“ често са често използва се взаимозаменяемо. Това е подвеждащо. Съдържанието на калории, описано на етикетите на храните, се отнася до килокалории. 250-калоричен шоколадов бар всъщност съдържа 250 000 калории.

Ежедневно изискване

Правителството на Съединените щати гласи, че средният мъж се нуждае от 2700 kcal на ден, а средната жена се нуждае от 2200 kcal на ден.

Не всеки се нуждае от един и същи брой калории всеки ден. Хората имат различни метаболизми, които изгарят енергия с различна скорост, а някои хора имат по -активен начин на живот от други.

Препоръчителният прием на калории на ден зависи от няколко фактора, включително:

  • Общо общо здраве
  • Изисквания за физическа активност
  • Секс
  • Тегло
  • Височина
  • Форма на тялото

Калории и здраве

Човешкото тяло се нуждае от калории, за да оцелее. Без енергия клетките в тялото щяха да умрат, сърцето и белите дробове щяха да спрат и органите няма да могат да извършват основните процеси, необходими за живот. Хората поглъщат тази енергия от храна и напитки.

Ако хората консумират само броя на необходимите калории всеки ден, вероятно биха имали здравословен живот. Консумацията на калории, която е твърде ниска или твърде висока, в крайна сметка ще доведе до здравословни проблеми.

Броят на калориите в храната ни казва колко потенциална енергия съдържат. Важни са не само калории, но и веществото, от което се приемат калориите.

По -долу са калоричните стойности на три основни компонента на храната:

  • 1 1 g of carbohydrates contains 4 kcal
  • 1 g of protein contains 4 kcal
  • 1 g of fat contains 9 kcal

As an example, here е разпадането на кето диета капсули това как човек би получил калории от една чаша големи яйца, тежи 243 g:

мазнини: 23,11 g

23.11 g x 9 kcal = 207,99 kcal

протеин: 30.52 g

30.52 x 4 kcal = 122.08 kcal

въглехидрати: 1.75 g

1.75 x 4 kcal = 7 kcal

243 g сурово яйце съдържа 347 kcal. 208 kcal идва от мазнини, 122 kcal се взема от протеин, а въглехидратът осигурява 7 kcal.

Бърза храна в американски диети

изследователи от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) Публикува доклад през 2013 г., показващ, че 11,3 процента от консумираните от хората в САЩ идват от бързи храни.

диетолози и здравни специалисти казват, че тази цифра е твърде висока.

, тъй като хората получават По -стари, те са склонни да получават по -малко от ежедневните си калории от бързи храни. Бързите храни съставляват само 6 процента от дневния прием на калории на възрастни възрастни.

Въпреки това, с броя на висококалоричните ястия, сервирани в ресторанти или насочени към по -млади хора, е важно хората да обърнат голямо внимание на където те получават своите калории.

Кога трябва да ядете?

Времето на деня, в който човек яде, може да оформи колко ефективно тялото им използва калории.

Изследователи от университета в Тел Авив написаха в списанието затлъстяване, че голяма закуска, съдържаща приблизително 700 kcal, е идеална за отслабване и намаляване на риска от диабет, сърдечни заболявания и висок холестерол.

голяма закуска може да помогне за това да помогне за контролирайте телесното тегло. Когато хората ядат, има значение толкова, колкото това, което ядат.

Празни калории

Празните калории са тези, които осигуряват енергия, но много малка хранителна стойност. Частите от храната, които осигуряват празни калории, не съдържат почти никакви диетични фибри, аминокиселини, антиоксиданти, диетични минерали или витамини.

Според Choosemyplate.gov, инструмент за управление на диетата от USDA, празни калории се предлагат главно. От твърди мазнини и добавени захари.

  • Твърди мазнини: Въпреки че те съществуват естествено в много храни, те често се добавят по време на индустриалната преработка на храни, както и по време на приготвянето на определени храни. Маслото е пример за твърда мазнина.
  • Добавени захари: Това са подсладители, които се добавят към храни и напитки по време на индустриалната обработка. Те са пълни с калории. В САЩ най-често срещаните видове добавени захари са захароза и високофруктозен царевичен сироп.

Добавените захари и твърдите мазнини се казва, че правят храните и напитките по-приятни. Те обаче добавят и много калории и са основни участници в затлъстяването.

Алкохолът също може да допринесе за празни калории за диетата. Една нормална порция бира може да добави 153 kcal към приема на човек за деня.

Ако бирата не е ваша напитка по избор, можете да използвате този калориен калкулатор, предоставен от Националния институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм на Разработете колко калории алкохол добавя към вашата диета.

Източници на празни калории

Следните храни и напитки осигуряват най -големите количества празни калории:

солидни Мазнини и добавени захари

  • Сладолед
  • Понички
  • Слакички
  • Бисквитки
  • Торти

Твърди мазнини

  • Ребра
  • Бекон
  • Хот -доги
  • колбаси
  • Сирене
  • Пица

Добавени захари

  • Плодови напитки
  • Спортни напитки
  • Енергийни напитки
  • Сода

Сладрените напитки са водещият източник на празни калории за хората в САЩ

Повече от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината от половината калори Всички хора в САЩ имат поне една сладка напитка всеки ден.

Има начини за снабдяване на продукти с по -малко твърди мазнини или празни захари. Вместо да избира стандартния хот-дог или мастно сирене, например, човек може да избере опции с ниско съдържание на мазнини. също осигуряват хранителни ползи. Rachel Johnson, a spokesperson for the American Heart Association (AHA), shared the following with MNT:

“Sugar-sweetened beverages are the number one single source of calories in the American diet and account for about half of Всички добавени захари, които хората консумират.

Повечето американци нямат много място в диетите си за напълно вариант на хранителни вещества. Едно скорошно проучване показа, че пиенето на повече от една подсладена със захар напитка на ден увеличава риска от високо кръвно налягане.

По-добре е, ако можете да ги избегнете напълно и вместо това да консумирате вода, без мазнини или 1 % мазнини Мляко, 100 процента плодов сок и ниско-натриеви зеленчукови сокове. ”

Приемът на празни калории може да бъде избегнат или драстично намален чрез включване на прясна, здравословна храна и напитки в диетата.

Takeaway

Калориите изглежда са свързани само с наддаване на тегло и затлъстяване, но те са жизненоважни за здравето. Те представляват риск за здравето само когато хората консумират повече от препоръчителната сума.

Когато мислите за калории, не трябва да обмисляте само диетата си, но и нивото на физическата си активност. Високият прием на калории може да бъде противодействащ с редовни, високоинтензивни упражнения.

  • обществено здраве
  • Хранене/диета

Медицински новини днес има Строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Колко калории ви трябват?
Scroll hacia arriba